Akılcı Laboratuvar Kullanımı Eğitimi Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 14/08/2018

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tıbbi biyokimya laboratuvarlarını, tıbbi mikrobiyoloji laboratuvarlarını, tıbbi patoloji laboratuvarlarını ve doku tipleme laboratuvarlarını kapsayan “Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi” yürütülmektedir.
Ülkemizde bünyesinde tıbbi laboratuvar bulunduran özel ya da kamu bütün hizmet sağlayıcılarda yürütülen “Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi”nin amacı; hastaya doğru tanı konulmasını sağlamak, test sonuçlarının klinik yararlılığını arttırmak, tıbbi laboratuvar alanında üretilen hastaya verilecek olan tetkik sonuç raporlarını standardize etmek, gereksiz test istemini önlemek, klinisyen hekim ile tıbbi laboratuvar uzmanı arasında iletişim, teknik, danışmanlık ve bilgi alışverişini sağlamaktır.

Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafındanilimizde faaliyet gösteren ve bünyesinde tıbbi laboratuvar bulunduran bütün kurum ve kuruluşlarda (özel ve kamu)görevli laboratuvar birim sorumlusu uzman doktorlara ve diğer laboratuvar çalışanlarına “Akılcı Laboratuar Kullanımı Eğitimi” ana başlığı altındayer alan;

* Akılcı Test İstem Prosedürü,
* Konsültasyon İstem Prosedürü,
* Refleks ve Reflektif Test Uygulamaları,
* Karar Sınırı, Kritik Değer ve Ölçüm Birimlerinin Harmonizasyonu,
* Tıbbi Laboratuvar Tetkik Sonuç Raporu Standardizasyonu,
* Bu Test Nerede Yapılıyor Sistemi”

konularında teknik ve idari bilgilendirme Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Cingöz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Op. Dr. Fazlı Aslan, Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Metin Çelik ve Sağlık Memuru Ahmet KARAÇOCUKTarafından yapılmıştır.